Rolluik plaatsen op bestaande ramen | Louis Fenêtre
Scroll Top
19th Ave New York, NY 95822, USA

Rolluik plaatsen op bestaande ramen

Rolluiken plaatsen op bestaande ramen? Kies voor voorzetrolluiken!

Wil je een rolluik plaatsen op bestaande ramen, maar heb je geen zin in verbouwingswerken? Dan zijn voorzetrolluiken de beste optie. Bij dit soort rolluiken is er geen nood aan breekwerken.

Normaliter wordt een voorzetrolluik tegen de gevel gemonteerd. Je plaatst een omkasting op de muur, hierin komt je rolluik terecht wanneer het opgerold is. De omkasting kan aangepast worden naargelang de stijl van de gevel. Hierdoor past een voorzetrolluik echt bij elke woning.

Aluminium rolluiken: kwaliteit, lichtgewicht en strak

Voorzetrolluiken bestaan in 3 soorten materialen: kunststof, aluminium of hout. Bij Louis Fenêtre beperken we ons ons tot aluminium rolluiken. Aluminium rolluiken bieden immers ongeveer dezelfde voordelen als pvc rolluiken maar zijn lichter en bovendien strakker. Door hun lagere gewicht zijn ze trouwens ook eenvoudiger zelf te plaatsen.

Houten rolluiken zijn niet meer van deze tijd. Ze beschermen niet altijd even goed, en laten nog steeds lawaai door. Daarom kiezen wij om geen houten rolluiken op te nemen in ons assortiment.

Rolluiken zelf plaatsen? Snel en eenvoudig met onze tips!

Deze beknopte beschrijving kan je helpen om zelf je rolluik plaatsen op bestaande ramen. Dit zijn tips die het jou gemakkelijker maken tijdens de installatie. Een extraatje voor als de handleiding die bij de rolluiken zit niet volstaat.

  1. Voor je begint met de montage van de voorzetrolluiken, controleer je best of je alles in huis hebt. Ga na of alles geleverd is, en bekijk de handleiding om te weten te komen welk extra materiaal je nodig hebt. Als je alles hebt, kan je aan de installatie beginnen.
  2. Wees je ervan bewust dat er een verschil is tussen een montage ‘in de dag’ of ‘op de dag’. Een montage in de dag is de meest voorkomende manier van monteren. De rolluiken worden langs de binnenkant van het raam of de muur gemonteerd. Zo blijft jou gevel er strak uitzien. Wanneer je kiest om je rolluiken op de dag te monteren, worden deze op het raamkozijn gemonteerd. Je zal de rolluiken dus altijd een beetje zien omdat ze niet ‘verstopt’ worden in het kozijn of achter de muur.

Een rolluik plaatsen op bestaande ramen en besparen op je budget? Kies dan voor de aluminium rolluiken van Louis Fenêtre. Eenvoudig en snel online bestellen, afhalen en zelf plaatsen. Met Louis Fenêtre kies je voor kwaliteit, snelle levering en dat voor een minimum aan budget. Bekijk ons volledige aanbod in onze productkiezer.

×

 

Hallo!

Contacteer ons makkelijk via Whatsapp.

×